Què fer quan cau una dent per un cop

Inici /
Informació al pacient / Què fer quan cau una dent per un cop
Imprimir

A vegades, com a resultat d’un cop, alguna de les seves dents pot sortir sencera de la boca i caure al terra.

Què fer aleshores?

1er: Conservar la calma. A continuació localitzi la dent i reculli-la del terra subjectant-la per la corona (no per l’arrel) i si és possible renti’l amb suero fisiològic o aigua. No faci servir sabó ni raspalli l’arrel.

2n: Actuï ràpidament. Cal insistir que el temps és el factor més important per obtenir l’èxit en una dent reimplantada. La rapidesa en la localització, transport i reimplantació milloraran de forma decisiva el pronòstic del nostre tractament.

3er: Mantingui la dent humida. Ha d’intentar recol·locar de nou la dent en el seu lloc dins de la boca, assegurant-se que està en la correcta posició i vagi immediatament al dentista. Això és molt més fàcil del que sembla, ja que l’arrel de la dent encaixa perfectament en l’alvèol dentari (el forat on era la dent).

Si no fos possible recol·locar-la, ha d’anar ràpidament al dentista, preferiblement abans d’una hora, portant la dent en un got ple de llet, millor sencera (no desnatada) o suero fisiològic. Com a últim extrem podria portar-la dins de la boca, a la galta.