Envelliment de la dentadura. Pèrdua de l’estètica

Inici /
Informació al pacient / Envelliment de la dentadura. Pèrdua de l’estètica
Imprimir

El somriure és la nostra carta de presentació. Per aquest motiu, unes dents sanes i cuidades és una de les majors preocupacions estètiques de moltes persones i tenen moltíssima raó.

Conforme passen els anys, les peces dentàries canvien paulatinament de color. Aquest procés natural i irreversible s’agreuja amb la ingesta habitual de cafè, té, tabac, begudes gasoses, condiments i colorants, etc.

Si vostè no està satisfet/a amb el color de les seves dents, és bo que sàpiga que a Dentalògic clínica dental es disposa de mètodes senzills i segurs per poder donar a les seves dents una tonalitat més clara i a vostè un somriure més agradable.

Existeixen diversos mètodes de blanquejament dental de comprovada efectivitat que actuen sense fer malbé l’esmalt de les seves dents. Una altra opció serien les carilles estètiques.

Amb l’edat, els problemes no resolts acaben sent més grans. Una persona gran amb la dentadura descuidada, aparenta encara més edat.

És lògic que amb dents tacades, foradades i trencades, a la persona li faci vergonya somriure i relacionar-se amb els altres.

 

Recomanacions per prevenir l’envelliment dental:

1. Higiene diària Raspallar-se les dents després de cada àpat, netejar la llengua i passar el fil dental.

2. Revisió periòdica Les persones grans són especialment propenses a patir alteracions bucals relacionades amb:
- Manca o disminució de la seva habilitat manual per raspallar-se les dents i la llengua.
- Problemes propis de malalties que han aparegut per l’edat avançada (p.ex. artrosi).
- L’ús de pròtesis dentals mal adaptades i que necessita canviar-les o readaptar-les a la seva boca.
- La ingesta de medicació i trastorns generals de la salut.

La prevenció és el primer pas per tenir una boca “sempre sana i jove”, malgrat els nostres anys de vida. Recomanem anar cada 6 mesos al dentista per a què examini l’estat de la boca.

3. Dieta equilibrada Sobretot evitant els sucres refinats i enganxosos.

4. Cuidi les pròtesis dentals que porti Aquestes han d’anar ben ajustades al paladar, i en el cas que s’afluixin, és necessari anar al dentista per a què les readapti.

5. Limitació en els moviments Les persones amb artritis o amb dificultat de moviments és recomanable l’ús de raspalls elèctrics o raspalls manuals amb el mànec especialment gran i ample per facilitar la seva subjecció.

 

Temes relacionats: Blanquejament dental, Carilles dentals estètiques, Funda o corona dental.