Sensibilitat dental

Inici /
Especialitats / Sensibilitat dental
Imprimir

Per què tinc sensibilitat dental?

Perquè part d’una dent, l’arrel, que normalment està protegida, ha quedat exposada a la intempèrie. Per això els canvis de temperatura i contrastos dolços causen la molesta sensibilitat.

Què m’ha causat la sensibilitat dental?

1. Una càries dental.
2. La pèrdua de geniva (per malaltia de la geniva o per un raspallat dental agressiu).
3. El bruxisme: s’apreten les dents de forma excessiva, de forma inconscient i patològica que ha trencat la base de les dents o les ha desgastat prematurament i excessivament.

Totes aquestes causes fan que una part de la dent quedi desprotegida i molt sensible als canvis de temperatura i als dolços.

Què es pot fer per treure la sensibilitat dental?

1. En cas de càries o dent trencada: sanejar-la amb un empastament.
2. En cas de malaltia de genives (periodontitis/piorrea): fer el tractament de geniva indicat per l’odontòleg/a.
3. En cas de raspallat agressiu: seguir les indicacions de l’odontòleg/a. Cada cas s’ha d’avaluar.
4. En cas d’apretar les dents (bruxisme): fer servir la fèrula de descàrrega o de relaxació totes les nits. És un aparell terapèutic intrabucal confeccionat a la clínica dental que ajuda a frenar la lesió o fractura de les dents. S’ha de fer a mida per a cada pacient.

Recomanem utilitzar pastes dentals i col·lutoris amb nitrat de potassi.

No pateixi innecessàriament al menjar si té molta sensibilitat dental. Vingui a la clínica i li resoldrem el problema.

Per què fer-me la fèrula de descàrrega?

Perquè és la manera d’evitar més fractures o desgasts dentals (i fer empastaments) causades per la força excessiva que reben de forma descontrolada (bruxisme). Així també s’evita que la sensibilitat dental s’agreugi.

Generalment el pacient bruxa (apreta o rasca les dents) mentre dorm i de forma inconscient, el que fa que molts pacients els sorprengui quan són diagnosticats pel dentista. El bruxisme, a part de crear sensibilitat dental, pot ocasionar altres alteracions.

La fèrula de descàrrega és un aparell fet a mida que protegeix totes les estructures dentals, musculars i articulars del sistema masticatori.

Veure més informació a l’apartat Bruxisme. Apretar les dents.

Per què els empastaments a la base de la dent?

Perquè millora la qualitat de vida a l’instant. Mitjançant un empastament estètic es torna a restaurar el tros de dent que s’ha trencat, es resol la sensibilitat dental i l’aspecte estètic. No fer-ho pot evolucionar cap a problemes més seriosos com la decapitació de les peces o l’afectació del nervi de la dent.

Protocol de visites

Els empastaments es fan al moment. Per a la fèrula de descàrrega calen dues visites: una per prendre mides i a la setmana es col·loca i s’ajusta per l’odontòleg/a.

Qui fa aquests tractaments?