Pont dental

Inici /
Especialitats / Pont dental
Imprimir

Per què fer un pont dental?

1. Perquè quan ens falta un queixal o una dent comença, inevitablement, una cadena de complicacions: dents del costat inclinades, la dent de sobre creix i augmenta la seva sensibilitat dental, comencen els problemes i dolors de l’articulació temporo-mandibular, etc.

2. Perquè es torna a menjar amb normalitat sense agafar mals vicis, recuperem la bona funció masticatòria, es trituren bé els aliments, es comença correctament la digestió i en conseqüència s’absorbeixen favorablement els nutrients i s’eviten les cremors o úlceres d’estómac.

3. S’eviten els possibles complexes d’imatge i la persona se sent més segura.

No fer-lo i posposar el tractament sol comportar tractaments més complexes i costosos.

Quins tipus de ponts hi ha?

1. Ponts de porcellana: indicat per a les dents del davant.

2. Ponts de zirconi: indicats per a les zones estètiques.

3. Ponts de metall-pocellana: indicats especialment per als molars (queixals).

Protocol de visites

Són un total de tres visites en 10 dies:

1. Es prenen mides i es col·loca un pont provisional.

2. A la setmana es fa una prova a la boca de l’estructura interna del pont.

3. Als tres dies ja és col·loca el pont a la boca.

Informació durant el tractament

El pont provisional que es posa mentre el laboratori fa el pont definitiu, té una textura aspre, el color no és perfectament exacte ni tampoc la seva forma. S’enganxa a les dents amb un ciment provisional (pega dental), de tal manera que ens permeti treure’l amb facilitat. Això també pot comportar que es pugui desenganxar durant un àpat. De ser així, es torna a reenganxar el pont provisional a la clínica.

El pont definitiu té un tacte llis, color i forma exactes i s’enganxa amb un ciment definitiu (pega dental). No té res a veure amb el pont provisional.

Informació post tractament

La boca necessita unes mides molt exactes, i pot passar que en el moment de col·locar el pont tot sembli que vagi bé però al cap d’uns dies molesti a l’apretar. De ser així, aquesta molèstia té solució. Cal que el dentista reajusti l’alçada del pont fins a trobar l’alçada precisa.

Qui fa aquests tractaments?