Blanquejament dental

Inici /
Especialitats / Blanquejament dental
Imprimir

Informació del blanquejament dental

Hi ha diferents mecanismes per blanquejar les dents. L’únic recomanat a Dentalògic clínica dental és el que el pacient fa des de casa (a domicili) mitjançant el peròxid de carbamida al 16%, perquè té aquests avantatges:

1. El pacient tria fins a quin grau de blanc dental vol arribar.
2. No és abrasiu ni erosiona la superfície de la dent.
3. La possible sensibilitat dental que pugui aparèixer és reversible.

Els altres sistemes que hi ha (via làser o gel immediat amb resultats en 30-60 minuts a la clínica) presenten inconvenients com ara que el pacient no pot triar fins com de blanques vol les seves dents (en cas de ser massa blanques no hi ha res per enfosquir-les de forma que quedin “naturals”), la sensibilitat dental pot ser permanent i es poden crear cremades químiques a la geniva.

Les pastes dentals blanquejadores no les recomanem perquè són abrasives, fan com un píling. La dent queda més blanca perquè se li ha rascat a sobre, però es taca més ràpidament per haver quedat porosa.

Per què fer-me un blanquejament dental?

Perquè rejoveneix el somriure, el fa més atractiu, net i agradable a la vista sense fer malbé les dents. Ens sentim més segurs i guapos, eliminem certs complexes d’imatge i millora les relacions interpersonals.

El somriure és la nostra carta de presentació.

Em puc fer un blanquejament dental?

Generalment sí, ja que hi ha poques contraindicacions. Cal un diagnòstic adient per a cada pacient. A Dentalògic escoltem, fem preguntes i indaguem quins són els desitjos i expectatives del pacient, d’aquesta manera se li podrà indicar quin és el millor tractament estètic per obtenir els resultats esperats (potser sigui un cas de carilles d’esmalt artificial o carilles de porcellana).

Instruccions d’ús

Ens raspallem les dents. Dins la fèrula de blanquejament posem el gel que blanqueja (la quantitat semblant al tamany d’un gra d’arròs). Es col·loca la fèrula a la boca i es treu l’excés de gel amb un tovalló. Es deixa actuar de 45 minuts a 2 hores segons el producte, i després s’esbandeixen les fèrules i la boca amb aigua.

Informació durant i post tractament

1. Pot ser que aparegui una lleugera sensibilitat dental. De ser així, es pot posposar el tractament 1 o 2 nits i de seguida torna a estar bé. Tot el que es blanqueja s’acumula, no es perd. Es pot fer servir pasta dental per a dents sensibles que porti nitrat de potassi.

2. Durant el tractament (unes 2-3 setmanes) cal evitar productes que facin tincions: cafè, tes, vins rosats, tabac i els cítrics (per la sensibilitat dental).

3. Pot ser que durant el tractament s’accentuïn les ratlles o “pigues” que ja té pròpiament la dent. Després de 1-2 setmanes post tractament es difuminen i no s’aprecien.

Protocol de visites

1. Visita per l’odontòleg/a.

2. Neteja professional i presa de mides de la boca per fer les fèrules de blanquejament (faran de “recipients” del gel blanquejador).

3. A la tarda o l’endemà s’entrega el material per començar immediatament.

Qui fa els blanquejaments dentals?