Ansietat, por, fòbia

Inici /
Especialitats / Ansietat, por, fòbia
Imprimir

Adults

Molts pacients amb fòbia dental han posposat durant anys el seu tractament dental degut a la seva por als dentistes, amb el resultat d’una salut bucal dolenta. Comunament, les persones que pateixen ansietat o fòbia dental tenen les genives i les dents infectades, amb el que compromet greument la capacitat de mastegar i de digerir correctament els aliments. A més a més, molts han perdut la confiança en sí mateixos i se senten insegurs degut al seu mal alè o a un somriure poc atractiu.

Si té ansietat, por o fòbia al dentista, a Dentalògic clínica dental fem servir tècniques de sedació conscient que el poden ajudar.

Què és la sedació conscient?

Mitjançant una medicació administrada per l’anestesista, es controla l’ansietat del pacient i aquest tolera la realització del tractament dental planificat. El pacient arriba a un estat de semiconsciència, de total relaxació i col·laboració on sempre es manté la comunicació verbal. Un cop treta la medicació, el pacient torna a estar plenament conscient i no recorda res de la intervenció. La sedació conscient no és anestesia general, sinó que és un tranquil·litzant profund.

Nens

La por o angoixa que poden sentir els nens quan van al dentista és perquè no saben què se’ls hi farà. La por es genera perquè hi ha una ansietat anticipada, pensen que els passarà quelcom desagradable, que sentiran dolor…

Com poden els pares ajudar des de casa?

Ensenyant-li petites tècniques de relaxació: pensar en el joc que li agrada, cançons que sap, afluixar les celles, mans i peus, etc. L’angoixa també pot venir pel contagi de la por que senten els pares quan van al dentista. Recomanem que evitin paraules com injecció, xeringa, dolor, etc.

Si creu que el seu fill/a també pateix de la mateixa inquietud, li aconsellem que des de petit faci les revisions rutinàries amb el/la dentista pediàtric/a. Els dentistes pediàtrics tenen una capacitat especial que els permet ajudar els nens ansiosos per a què se sentin protegits i segurs durant les revisions i els tractaments dentals. A més, ofereixen espais dins de la clínica adaptats als nens, fent que l’ambient sigui atractiu i còmode per a ells.

Si no es tracta l’ansietat dental des de la infància, pot acabar sent una fòbia dental greu a mesura que la persona creixi. Per evitar una mala higiene oral més endavant, les suggerències esmentades poden funcionar per calmar la por al dentista del seu fill.

No dubti en consultar-nos. L’escoltarem i un cop entesa la situació li proposarem com ajudar-lo.